Dodelijke aanslag op konvooi Turkse NAVO-vertegenwoordiger in Afghanistan

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn drie doden gevallen bij een zelfmoordaanslag op een konvooi van de hoogste vertegenwoordiger van de NAVO in Afghanistan, de Turk Ismail Aramaz. De diplomaat zelf bleef ongedeerd. De taliban hebben de aanslag opgeëist.

Toen een gepantserde wagen de man vanmorgen rond acht uur plaatselijke tijd kwam ophalen bij de Turkse ambassade, liet een zelfmoordterrorist een autobom ontploffen.

De gepantserde wagen vloog in brand en ook drie wagens in de buurt werden vernield. Bij de aanslag kwamen een lijfwacht en een voorbijganger om het leven. De ambassadeur zelf zat nog niet in de auto en bleef ongedeerd.

De taliban hebben de aanslag "tegen een konvooi van de buitenlandse bezetter" opgeëist.