E17 in Zwijndrecht opnieuw open na ongeval met 3 vrachtwagens

De E17 richting Antwerpen is in Zwijndrecht opnieuw vrijgemaakt. Vanmorgen was daar een ongeval gebeurd met 3 vrachtwagens. Een tijdlang waren er 3 rijstroken en een afrit versperd. Er staan wel nog steeds lange files.

De vrachtwagens reden op elkaar in in de staart van een file. Een aantal van de vrachtwagens zijn verhakkeld. Twee bestuurders raakten gewond en moesten door de hulpdiensten uit hun zwaar beschadigde cabines bevrijd worden.

Wie vanuit Oost- of West-Vlaanderen naar Antwerpen wil, kan de E17 maar beter vermijden. De weg is dan wel opnieuw vrij, maar er staan nog steeds lange files.

Het verkeer vanuit Gent en het Waasland wordt zoveel mogelijk omgeleid via hetzij de E34 in Zelzate, hetzij de N16 en vervolgens de Temsebrug naar de A12. "Het gaat zelfs zo ver dat we het vrachtverkeer vanuit Frankrijk verwittigen en aanraden om via Brussel naar Antwerpen te rijden, zodat de E17 zoveel mogelijk ontlast wordt", zegt Hajo Beeckman van het Verkeerscentrum. Door het ongeval is het ook druk op de alternatieve wegen.