Financieel directeur D'Ieteren vertrekt

De financieel directeur van autodienstengroep D'Ieteren, Benoit Ghiot, stopt in zijn functie op 31 maart. Dat maakte het bedrijf zelf bekend, in de marge van de presentatie van de jaarresultaten. Ghiot zegt, na twaalf jaar D'Ieteren, toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Wat zijn plannen zijn, is niet bekend. D'Ieteren is gestart met de zoektocht naar een opvolger.

D'Ieteren kwam eind vorig jaar nog met een winstwaarschuwing, die nu is bevestigd in de definitieve jaarcijfers: de winst voor belastingen daalde meer dan 10 procent tot 157,2 miljoen euro. De omzet lag met 5,54 miljard euro (+1,3 procent) in de lijn der verwachtingen van analisten.

De divisie D'Ieteren Auto kon, "ondanks harde concurrentie", zijn marktaandeel en rendabiliteit verbeteren. Bij Belron, bij ons bekend van het merk Carglass, kon de aanzienlijke stijging van de verkopen in de VS de daling in Europa maar gedeeltelijk compenseren. In beide divisies zijn maatregelen genomen om de rendabiliteit te verbeteren, luidt het. Bij Belron is onder meer de verlieslatende activiteit voor zware bedrijfsvoertuigen in Duitsland stopgezet en een nieuw operationeel model (mobiel) voor het Verenigd Koninkrijk ingevoerd. Bij D'Ieteren Auto wordt het distributienetwerk herschikt: ten opzichte van de huidige twaalf Car Centers, zullen er tegen 2018 nog zeven multimerkensites overblijven.

Het bedrijf stelt een brutodividend van 0,80 euro per aandeel voor, evenveel als vorig jaar.