Gewelddadige betoging tegen de Griekse regering

In de Griekse hoofdstad Athene is het tot rellen gekomen na een betoging van extreemlinkse manifestanten. Die koelden hun woede over het akkoord dat de nieuwe regering onlangs heeft gesloten met de andere landen van de eurozone.

Volgens de politie waren er ongeveer 450 mensen op straat gekomen. De betoging verliep rumoerig, maar na de ontbinding begonnen een vijftigtal relschoppers benzinebommen en stenen naar de politie te gooien. Ook bushokjes en winkelruiten moesten er aan geloven.

Het ging om de eerste betoging tegen de nieuwe regering van premier Alexis Tsipras. Enkele weken geleden was er nog een steunbetoging in de straten voor die regering.

De betogers van vanavond kwamen uit extreemlinkse hoek en waren boos over het akkoord dat de Griekse regering enkele dagen geleden gesloten heeft met de eurozone. Daarin heeft de regering de meeste van haar kiesbeloften moeten terugnemen. 

Dat heeft geleid tot onvrede binnen de radicaal-linkse Syriza, de partij van premier Tsipras die nu de grootste is in Griekenland. Veel aanhangers vinden dat de regering haar verkiezingsbeloften heeft verraden.