Google vereenvoudigt Europese structuur

Google werkt aan een grondige hervorming van de bedrijfsstructuur op het Europese continent. Dat meldt de Financial Times en is door de Amerikaanse internetgigant aan persagentschap AFP bevestigd.
AP2012

Op dit moment bestaat Google in Europa uit twee entiteiten. Die moeten op termijn tot één enkele entiteit versmelten. Topman van het ééngemaakte "Google Europa" wordt Matt Brittin. Hij is nu nog de topman van Google in Noord- en West-Europa.

Volgens de Financial Times wil Google zo een antwoord bieden op "een veranderende en steeds meer competitieve regelgeving op een continent waar de politiek en de concurrenten in toenemende mate druk uitoefenen om de macht van Google te beperken".

Google ligt al enkele jaren onder vuur in Europa. Zo loopt een Europees onderzoek naar concurrentievervalsing en ook Rusland heeft recent een onderzoek geopend naar de dominante positie van Android, het besturingssysteem van Google. Daarnaast zit Google verveeld met vragen over de privacy en het "recht te worden vergeten" van de miljoenen gebruikers. Tot slot zou de internetgigant ook het auteursrecht schenden door tal van beschermde publicaties op het net te gooien.