Leuvenaar vrijgelaten voor dodelijke steek­partij in Brugge

De Brugse onderzoeksrechter heeft de verdachte van de dodelijke steekpartij in Brugge vorig jaar onder voorwaarden vrijgelaten. De Leuvenaar moet zich residentieel laten opnemen om zijn verslaving aan medicatie te behandelen. De jongeman wordt verdacht als mededader bij de steekpartij.
Foto Kurt bvba, Foto Kurt

Vrijdag 30 mei 2014 rond 05.00 uur kreeg Mikey (19) het aan de stok met twee andere jonge mannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. Een dag later gaf een Leuvenaar zich aan bij de politie. Zijn kompaan, die de fatale steken zou hebben toegebracht, is nog steeds voortvluchtig.

Na ruim vier maanden voorhechtenis besliste de Gentse KI dat de Leuvenaar de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. De jongeman hield zich op vrijdag 24 oktober echter niet aan de opgelegde avondklok. Hij ging om 04.30 uur sigaretten kopen, en belandde hierdoor terug in de cel.

Verslaving

Sinds de feiten kampt de verdachte met psychische problemen en raakte hij in de gevangenis verslaafd aan anti-depressiva. Daarom deden zijn advocaten Mieke Byttebier en Jean-Marie De Meester er alles aan om te zorgen dat hun cliënt in een ziekenhuis kon worden opgenomen. De onderzoeksrechter heeft hiervoor nu het licht op groen gezet.

De jongeman blijft wel nog steeds verdacht van mededaderschap aan moord. Op termijn mikt de verdediging op een herkwalificatie en een verwijzing naar de correctionele rechtbank.