Omzet GDF Suez in België krimpt met 19,5 procent

GDF Suez, het moederbedrijf van Electrabel, heeft vorig jaar in België 8,5 miljard euro omzet geboekt. Dat is 19,5 procent minder dan in 2013. De Franse energiegroep maakte wel weer winst, al nopen de dalende olie- en gasprijzen dit jaar wel tot een nieuw besparingsplan.

De groep boekte in 2014 een totale omzet van 74,7 miljard euro, of 6,6 procent minder dan in 2013. De netto jaarwinst klokte af op 2,44 miljard euro, tegen een verlies van 9,65 miljard euro in 2013. De groep zegt zijn doelstellingen te hebben gehaald, "ondanks de droogte in Brazilië en de tijdelijke uitval van drie kerncentrales" in België.

De aanzienlijke daling van de olie- en gasprijzen heeft voor GDF Suez "op korte termijn een significante impact". Daarom start het bedrijf een "snel reactieplan" op. Dat houdt in dat de operationele kosten onder de loep genomen en "geoptimaliseerd" worden. Het bedrijf zegt ook de synergieën tussen de bedrijfstakken te zullen versterken.