Optima Bank verkoopt portefeuille woonkredieten aan Delta Lloyd

Optima Bank heeft met Delta Lloyd een akkoord bereikt over de verkoop van haar portefeuille woningkredieten, zo maakt ze in een persbericht bekend. De verkoop, die nog de goedkeuring moet krijgen van de toezichthouders Nationale Bank en FSMA, past in de strategie van Optima om haar klassieke bankactiviteiten af te bouwen en zich toe te leggen op financial planning.

Het gaat om een portefeuille van 120 à 150 miljoen euro, luidt het bij Optima Bank. "Het gaat voornamelijk om klanten die belegd hebben in investeringsvastgoed. Het is een gezonde portefeuille, maar over de prijs die Delta Lloyd biedt, doen we geen mededeling".

Voor de klant zelf verandert er niets. De voorwaarden, looptijd, rente, ... blijven onveranderd.

Optima Bank is daarnaast ook nog bezig met bedrijfskredieten af te bouwen, waarbij klanten aangezet worden om een alternatieve financiering te zoeken. Pas nadien zal ook de depositoportefeuille worden afgebouwd.

De verkoop van de portefeuille woonkredieten moet nog worden goedgekeurd door de NBB en de FSMA. De afwikkeling van de transactie is voorzien voor 30 april.