Royal Blood boven op de Brit Awards

In Londen zijn de Brit Awards uitgereikt. Dat zijn de belangrijkste prijzen van de Britse muziekindustrie. Rockgroep Royal Blood kreeg de trofee voor beste Britse groep. Ed Sheeran kaapte de prijs voor beste album weg. Opvallend: tijdens een optreden maakte Madonna een pijnlijke val.
Invision
Royal Blood.

De plechtigheid vond gisteravond plaats in de O2 Arena in Londen. Naast tal van prijzen, was het ook uitkijken naar de optredens van verschillende grote artiesten als Madonna. Zij trok uiteindelijk de meeste aandacht naar zich toe met een pijnlijke val van een trap. Ze struikelde toen één van haar dansers haar cape wegtrok. Via de sociale media liet ze achteraf weten ongedeerd te zijn.

De eigenlijke prijsuitreiking was vooral voor Royal Blood een succes. De rockgroep won de trofee voor beste Britse groep. Ook Ed Sheeran en Sam Smith konden juichen met elk 2 prijzen. Sheeran werd bekroond met de prijs voor beste album van het jaar voor "X" en beste Britse mannelijke artiest. Smith won de award voor beste doorbraak en beste wereldwijde succes, een erkenning voor zijn uitstekende verkoopcijfers buiten het Verenigd Koninkrijk.

Alle winnaars op een rij

 • Mastercard British Album: Ed Sheeran ("X")
 • British Female Solo Artist: Paloma Faith
 • British Male Solo Artist: Ed Sheeran
 • British Group: Royal Blood
 • International Female Solo Artist: Taylor Swift
 • International Male Solo Artist: Pharrell Williams
 • International Group: Foo Fighters
 • Critic's Choice Award: James Bay
 • British Producer: Paul Epworth
 • British Video: One Direction ("You and I")
 • British Single: Mark Ronson ft. Bruno Mars ("Uptown funk")
 • British Breakthrough Act: Sam Smith