Vandalen zetten hakbijl in "The Joshua tree" van U2

De boom die in 1987 de cover van het album "The Joshua tree" van U2 sierde, is danig toegetakeld door vandalen. Dat meldt een trouwe fan op een fanforum van de Ierse groep. Voor fans van George Harrison valt dan weer positief "boomnieuws" te rapen.

"The Joshua tree" was het 5e album van U2. Het verscheen in 1987 en had een foto van een boom met iconische takken als armen in de Mojavewoestijn in Californië op de cover. Eind jaren 90 viel de boom om als gevolg van erosie. Sindsdien ligt hij onaangeroerd op de grond als schrijn voor talloze fans van U2.

Op een fanforum heeft één toegewijde fan enkele dagen geleden een opmerkelijk bericht geschreven. "Al bijna 20 jaar bezoek ik jaarlijks de Joshua tree van U2 in de Mojavewoestijn", schrijft hij. "Tijdens mijn jongste trektocht merkte ik dat een idioot het in zijn hoofd heeft gehaald één van de armen van de boom af te zagen om een dwarsdoorsnede als souvenir mee te nemen. Are you kidding me?"

George Harrison

Elders in Californië valt dan weer positief "boomnieuws" te rapen. In Griffith Park in Los Angeles was vorig jaar een dennenboom gestorven die ter nagedachtenis van George Harrison was geplant. De boom ging ten onder aan een keverplaag.

Gisteren is op dezelfde plek een nieuwe dennenboom geplant om het overleden lid van The Beatles te eren. Deze keer gaat het om een soort die minder gevoelig is voor kevers. Had hij nog geleefd, dan was Harrison gisteren 72 geworden.