Vossenplein krijgt dan toch geen ondergrondse parking

Er komt dan toch geen ondergrondse parking onder het Vossenplein in de Marollenwijk in Brussel. Dat heeft burgemeester Yvan Mayeur (PS) bekendgemaakt. De marktkramers moeten hun bestelwagens na het aflossen parkeren aan de Waterloolaan, in de buurt van het Justitiepaleis. De stad gaat op zoek naar een alternatieve parking bij treinstation Kappellekerk.

Nog geen vier maanden na de aankondiging van een nieuw circulatieplan met vier ondergrondse parkings, ziet het schepencollege van de stad Brussel, in samenspraak met het gewest, af van zijn plan voor een parking onder het Vossenplein.

"Het belangrijkste was om in dialoog met politie en buurtbewoners een alternatieve oplossing te vinden voor het probleem van de overlast van de bestelwagens van de marktkramers", zegt burgemeester Mayeur.

Dat alternatief bestaat erin dat de marktkramers na het uitladen van de goederen hun bestelwagen parkeren op enkele voorbehouden plaatsen aan de Waterloolaan, in de buurt van het Justitiepaleis en op die manier parkeerboetes vermijden. De stad voorziet een perimeter rondom het plein waarbinnen parkeren voor voertuigen van meer dan twee ton verboden wordt, wat de meeste bestelwagens uitsluit. "We willen de plaatsen teruggeven aan de buurtbewoners en de toeristen", zegt politiecommissaris Johan Dewachter van de Brusselse politie, die meewerkte aan de uitwerking van de nieuwe regeling.

"Omdat er parkeerplaatsen blijven verdwijnen, bekijken we alternatieven voor een parking in de buurt van de Spiegelstraat en de Huidevetterstraat", zegt de burgemeester. Daarbij gaat de voorkeur uit naar de herbestemming van bestaande parkeerruimte.

Meest gelezen