VSOA verlaat vroegtijdig overleg politiepensioenen

De liberale bond VSOA Politie heeft de onderhandelingstafel over de politiepensioenen vanavond vroegtijdig verlaten. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zou geen enkele toegeving gedaan hebben op hun eisen. De drie andere vakbonden zitten volgende week woensdag wel opnieuw rond de tafel met de minister.

"Ondanks kleine timide pogingen vanwege de overheid blijven ze zich sterk vastklampen aan de tekst van het regeerakkoord", zegt VSOA. "We stellen we bij de overheid een totaal gebrek aan respect en een totale afwezigheid van enige politieke moed vast om nu reeds de garanties te geven dat het beroep van politieambtenaar zal erkend worden als zwaar, gevaarlijk en specifiek beroep dat een specifiek pensioenstelsel verdient", zo luidt het.

De bond verlaat de tafel onder meer omdat de "toegevingen van de overheid maar betrekking hebben op ongeveer 6.000 personen terwijl er 34.000 anderen in de kou blijven staan". "Bovendien vernemen wij dat deze regering de intentie heeft om de zware beroepen ten vroegste op 60 jaar hun pensioen zou laten nemen", zo luidt het.

Vincent Houssin van de VSOA liet de deur echter wel op een kier. "De bal ligt in het kamp van de overheid. Als wij de komende dagen nieuwe, aangepaste teksten krijgen waarin wij ons kunnen vinden, zitten we volgende week ook aan tafel."

NSPV: "Stappen in de goede richting"

Gert Cockx van het neutrale NSPV zag wel positieve zaken en wil verder vergaderen. "Er zijn stappen gezet in de goede richting. Er moet eerst een overgangsregeling uitgewerkt worden voor de mensen die op 4 of 5 jaar van hun pensioen staan en daar zijn we nu mee bezig. Daarna komen de mensen aan bod die verder van hun pensioen verwijderd zijn", zo luidde het.