"Lamadrama": Het OJ Simpson-moment van de 21e eeuw

17 juni 1994 en 26 februari 2015. Het zijn twee datums die de titel "achtervolging van het jaar" mogen claimen. 21 jaar geleden kon iedereen de vlucht van OJ Simpson in zijn witte Ford Bronco live volgen. Gisteren herhaalde dat scenario zich, met twee lama's in de rollen van opgejaagd wild. Kosten noch moeite werden gespaard om de vlucht van de lama's tot in de huiskamer te brengen.

De lokale nieuwszender ABC15 was er als eerste bij om de ontsnapping in beeld te brengen. Dankzij een helikopter met camera kon iedereen de lamajacht op de voet volgen.

Wat eerst nog een lokale ontsnapping was in de buurt van Phoenix, Arizona, werd al snel nieuws van nationale omvang. CNN sprong op de kar, Fox News ook en bij de Washington Post werden vijf journalisten ingeschakeld om een ludieke liveblog te vullen.

En natuurlijk werd ook op Twitter de draak gestoken met de ontsnapte lama's - liefkozend werden de dieren "Thelma en Louise" genoemd.

Nadat de dieren met behulp van een lasso waren gevangen, kwam persagentschap AP met meer details naar buiten. Zo zouden er aanvankelijk drie lama's geweest zijn. De dieren waren op weg naar een asiel toen twee van hen van een moment van onoplettendheid bij de begeleider gebruik maakten om het hazenpad te kiezen.

lees ook