Duits parlement keurt verlenging steun aan Griekenland goed

Het Duitse parlement heeft met een overgrote meerderheid ingestemd met een verlenging van het hulpprogramma voor Griekenland. Bijna 9 op de 10 leden van de Bondsdag gingen ermee akkoord om de Grieken meer tijd te geven om het opgelegde spaarprogramma uit te voeren.
Bijna negen op de tien parlementsleden stemden voor.

Voor de stemming had minister van Financiën Wolfgang Schäuble benadrukt dat de Griekse regering geen extra geld krijgt.

De Duitse goedkeuring lag in de lijn der verwachting. Donderdag raakte al bekend dat de grote coalitie van CDU/CSU SPD in belangrijke mate voor zou stemmen. Wel doken er binnen de CDU van bondskanselier Angela Merkel ook enkele tegenstemmen op.

Het is in slechts enkele eurolanden nodig dat de verlenging van het steunprogramma met vier maanden ook door het nationale parlement wordt goedgekeurd. Eerder deze week stemden ook de Nederlanders en de Esten al voor een verlenging. In ons land is een stemming niet nodig.