Gemeenteraad Putte stelt opnieuw de onbestuurbaarheid vast

De gemeenteraad van Putte heeft gisteravond voor de derde keer de onbestuurbaarheid van de gemeente vastgesteld. Vorig jaar kwam het tot een breuk tussen coalitiepartners CD&V en N-VA. N-VA wil met de Open VLD van de vorige burgemeester Peter Gijsbrechts een nieuw bestuur vormen, maar beide partijen werden tot nu steeds teruggefloten door de Raad van State.
Burgemeester Chris De Veuster (CD&V)

De politieke impasse blijft dus voortduren in Putte. De twee vorige keren dat de gemeenteraad de onbestuurbaarheid vaststelde en uiteindelijk overging tot de beslissing om een nieuw college aan te stellen, trok huidig burgemeester Chris De Veuster (CD&V) naar de Raad van State.

De Raad gaf haar gelijk omdat de onbestuurbaarheid slechts kan worden ingeroepen in zeer uitzonderlijke omstandigheden, lees: niet uit louter politieke motieven.

Maar door de blijvende impasse dreigt nu ook effectieve onbestuurbaarheid. Mogelijk trekt De Veuster opnieuw naar de Raad van State.