Harrison Ford in nieuwe "Blade runner"-film

"Blade runner", de sf-thriller van Ridley Scott, krijgt na meer dan dertig jaar een vervolg. Harrison Ford (72) zal terugkeren als Rick Deckard, heeft de acteur ondertussen zelf bevestigd. Het vervolg zal geregisseerd worden door Denis Villeneuve, bekend van films als "Enemy", "Polytechnique" en "Incendies".
1982 AP
Harrison Ford in "Blade runner"

Ridley Scott blijft als producent verbonden aan het filmproject. Het script werd geschreven door Hampton Fancher, die ook meewerkte aan het script van de originele prent uit 1982. De opnames beginnen van de zomer.

Of ook de Nederlandse acteur Rutger Hauer (foto onderaan) aangezocht is om weer mee te werken, is niet bekend. "Blade runner" was zijn grote doorbraak als acteur in de Verenigde Staten.

"Blade runner" is gebaseerd op het boek "Do androids dream of electric sheep" van Philip K. Dick. Het verhaal speelt zich af in een grauw en regenachtig Los Angeles van de toekomst, met "blade runners" op zoek naar "replicants", biorobot-androïden met een vooraf bepaalde levensduur.

1982 AP

Meest gelezen