Laatste dagen Frank Vandenbroucke worden verfilmd

Regisseur Koen Mortier gaat het boek "Monoloog van iemand die het gewoon is om tegen zichzelf te praten" van Dimitri Verhulst verfilmen. Dat boek is gebaseerd op de laatste dagen van wielrenner Frank Vandenbroucke. De Standaard en Het Nieuwsblad weten dat acteur Jérémie Renier de hoofdrol op zich zal nemen.
(c) Olivier Vin

Dimitri Verhulst bracht zijn novelle "Monoloog van iemand die het gewoon is om tegen zichzelf te praten" uit in 2011, twee jaar na het overlijden van Vandenbroucke. In het boek wordt VDB niet bij naam genoemd, maar Verhulst heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het verhaal gebaseerd is op de laatste dagen van de wielrenner, die stierf in een hotel in Senegal nadat hij de nacht had doorgebracht met een lokale prostituee.

Koen Mortier, bekend van de films "Ex-drummer" en "22 mei", zal het boek nu verfilmen. Voor de hoofdrol kon hij alvast de Brusselse acteur Jérémie Renier (foto boven) strikken. Renier is vooral bekend van zijn rol in de film "L'enfant" van de broers Dardenne, maar onlangs was hij ook te zien in de biopic over modeontwerper Yves Saint Laurent.

Engel

De opnames van de film, die de titel "Engel" zal krijgen, beginnen ten vroegste eind dit jaar. "Het grootste deel van het verhaal speelt zich af in Senegal, maar er zal ook een stukje in Italië worden gedraaid", zegt Czar Films, het productiehuis achter de film in Het Nieuwsblad en De Standaard. Wanneer de film in de zalen zal komen, is nog niet bekend.