Man begluurde jarenlang vrijende buren vanop hun oprit

Een 68-jarige man uit Meeuwen-Gruitrode heeft van de correctionele rechtbank van Tongeren een straf met opschorting gekregen omdat hij zijn buren begluurde vanop hun oprit wanneer ze seks hadden. De gluurder werd betrapt door de zoon van het koppel.

Tijdens zijn verhoor verklaarde de man dat hij verscheidene keren zijn buren begluurde door het raam van de woonkamer terwijl ze in die ruimte seks hadden. De man was toevallig eens op een vrijpartij van zijn buren uitgekomen en sindsdien ging hij regelmatig tegen valavond post vatten op de oprit en in de tuin van de buren om het koppel te kunnen begluren.

Tijdens een van die gluurpartijen in 2003 werd hij betrapt door de zoon van het koppel. In 2013 werd de man opnieuw betrapt door de buurman toen hij zijn oprit verliet. Tijdens de behandeling van de zaak vertelde de gluurder dat hij zijn drang jarenlang heeft kunnen bedwingen en dat hij hulp had gezocht.

De correctionele rechtbank van Tongeren veroordeelde de man voor de de schending van de woonst van zijn buren. De straf wordt met opschorting uitgesproken als de man zich aan enkele voorwaarden houdt, waaronder de voortzetting van zijn psychiatrische behandeling voor zijn seksuele problematiek.