Politie schiet inbreker dood tijdens vlucht

In Zwijndrecht zijn minstens twee inbrekers op heterdaad betrapt. De politie werd verwittigd door de buren. Bij het aankomen van de patrouille vluchtten de daders weg in een voertuig. Zij reden in op enkele agenten die uit zelfverdediging op de vluchtwagen vuurden. Het Comité P, dat toezicht houdt op de politiediensten, voert een onderzoek naar het incident. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de agenten geen fouten hebben gemaakt.

In Zwijndrecht is op de parking van een supermarkt een inbreker dood aangetroffen in zijn vluchtauto. Rond 21.30 uur werd een inbraak gerapporteerd door buren.

Bij het aankomen van de patrouille vluchtten de daders weg in een voertuig. "Ze reden in op enkele agenten die uit zelfverdediging op de vluchtwagen vuurden", meldt het parket.

De inbrekers konden ontkomen, maar hun auto werd teruggevonden op de parking van Carrefour in Burcht. De passagier in de wagen was overleden. De politie is nu bezig met een zoektocht naar minstens één mededader.