Robert De Niro gooit het op een akkoord met de fiscus

De Amerikaanse acteur Robert De Niro heeft een minnelijke schikking getroffen met de IRS, de Amerikaanse belastingdienst. De 71-jarige De Niro heeft ongeveer 5,7 miljoen euro betaald om tot een vergelijk te komen over zijn achterstallige belastingen over 2013.

De Internal Revenue Service (IRS) heeft de voorbije maanden een grondig onderzoek gevoerd naar de belastingschuld van acteur Robert De Niro. Volgens de Amerikaanse fiscus moest de acteur 5,7 miljoen euro achterstallige belastingen betalen over het jaar 2013.

De IRS dreigde ermee De Niro's appartement in New York als onderpand te gebruiken als hij niet over de brug kwam met de centen. De woordvoerder van De Niro meldt dat De Niro de belastingschuld intussen betaald heeft.

Het vermogen van de tweevoudige Oscarwinnaar wordt op meer dan 150 miljoen euro geschat. De Niro werd gelauwerd voor zijn rollen in "The godfather part II" en "Raging bull".