VDAB ontvangt weer meer vacatures

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) heeft in januari 15.247 vacatures ontvangen, 4,4 procent meer dan in januari vorig jaar. Het aantal vacatures gaat zo weer in stijgende lijn, na twee maanden van daling.

De sterkste groei was er in januari voor de sectoren "grafische nijverheid, papier en karton" en "metaal". "Na enkele zwakke jaren lijken deze industriële sectoren zich geleidelijk te herstellen, maar het niveau van voor de crisis wordt nog niet bereikt", aldus de VDAB.

De sterkste daler is al enkele maanden de sector "vervaardiging van transportmiddelen". "In 2000 was deze sector nog goed voor meer dan 3.000 vacatures op jaarbasis, maar de laatste twaalf maanden telden we hier "slechts" 854 ontvangen vacatures", klinkt het.

Van februari vorig jaar tot en met januari dit jaar ontving de VDAB 159.730 vacatures, 3,7 procent meer dan tijdens de twaalf maanden voordien.