Vierde album Amoras is beste album volgens Fnac

Het album "Lambik" in de reeks Amoras, de moderne spin-off van van de strip Suske & Wiske, is door de klanten van Fnac uitgeroepen tot beste strip van het jaar. De Stripprijs van Fnac wordt zaterdag om 15 uur uitgereikt in het Antwerpse filiaal van de winkelketen.

Het stripalbum "Lambik" in de reeks Amoras van scenarist Marc Legendre en tekenaar Charel Cambré is door de klanten van winkelketen Fnac uitgeroepen tot beste stripalbum van 2014.

"Lambik" is het vierde deel van Amoras, een spin-off van Suske & Wiske van Willy Vandersteen. De strip voor volwassenen heeft dezelfde personages in de hoofd- en bijrollen.

Het eerste deel van Amoras werd in mei 2013 gepubliceerd. Marc Legendre en Charel Cambré kondigden bij de publicatie aan dat de reeks Amoras uit zes delen zal bestaan. Tot dusver werden er al een half miljoen strips van de eerste vier delen verkocht.

Het vijfde deel van de reeks zal midden mei in de winkelrekken liggen. Het zesde en laatste deel wordt in november van dit jaar verwacht.