"Hoe 100 jaar worden? De goede lucht in Westerlo"

Westerlo heeft zijn 100-jarigen in de bloemetjes gezet. De gemeente telt acht inwoners van ouder dan 100 jaar. Volgens de 100-jarige Fons is het helemaal niet zo moeilijk om oud te worden: "Elke dag komt er gewoon een dag bij."

Na een babbel met de burgemeester op het gemeentehuis werden de eeuwelingen samen met hun familie uitgenodigd voor een receptie.

Van de acht 100-jarigen moesten er drie afzeggen wegens gezondheidsredenen. Maar de anderen waren wel aanwezig. Ze werden aangesproken door burgemeester Guy Van Hirtum (CD&V) en kregen een pentekening als geschenk.

Volgens Van Hirtum is er ook een constante bij alle 100-jarigen: het waren harde werkers. Ook de "goede lucht in Westerlo" werd aangehaald. Een eeuweling hield het zelf op "spek met eieren" eten om 100 te worden.

Opvallend bij het selecte clubje: Fons heeft ook een broer, Pol, die 102 jaar oud is. Hij kon er echter niet bij zijn.