Boeren uit Vlaamse Ardennen voeren actie bij start wielerseizoen

Tientallen boeren uit de Vlaamse Ardennen hebben actie gevoerd langs het parcours van de opener van het Vlaamse wielerseizoen Ze protesteren tegen het Europese natuurbeleid waardoor heel wat landbouwbedrijven dreigen te verdwijnen.

De landbouwsector in de Vlaamse Ardennen heeft het erg moeilijk, zeggen de boeren, want Europa verplicht Vlaanderen om meer natuur aan te leggen.

"Om die natuur in een goede kwaliteit te krijgen, moeten landbouwbedrijven op een verdere afstand van de natuurgebieden hun werk doen. In de Vlaamse Ardennen liggen heel wat van die bedrijven dicht bij bossen en het wordt voor hen in de toekomst onmogelijk om nog een vergunning te krijgen", schetst Pieter Van Oost van de Oost-Vlaamse Boerenbond het probleem. "Wij vragen om de landbouwbedrijven die daar al jaren zijn toch nog kansen te geven."

Meest gelezen