Dief brengt Lupita's Oscarjurk terug, maar niet uit berouw

De jurk die Lupita Nyong'o droeg tijdens het Oscargala en die daarna werd gestolen uit haar hotelkamer, is terecht. De dief bracht de jurk terug toen hij in de gaten kreeg dat de 6.000 parels nep waren.
AFP

Het nieuws komt van de Amerikaanse showbizzsite TMZ.com. De site zegt dat de dief contact had opgenomen nadat hij te weten was gekomen dat de 6000 parels waarmee de jurk is bezet, nep zijn. Hij vertelde TMZ dat hij de jurk intussen terugbracht naar het hotel waar ze was gestolen. TMZ tipte daarop het gerecht, dat de zaak nu nog verder onderzoekt.

150.000 euro was de jurk waard. Dat had de styliste van de Keniase actrice althans beweerd, maar volgens gerechtelijke bronnen had noch ontwerper Francisco Costa noch zijn team bij Calvin Klein ooit met een woord gerept over de authenticiteit van de parels.

"Ik ging ervan uit dat iedereen wel zou weten dat de parels nep zijn", zegt een woordvoerder van Calvin Klein. "Is er sinds de dood van Cleopatra nog iemand die jurken maakt met echte juwelen?"