Dit weekend geen treinen tussen Brugge en Oostende door grote werken

Er rijden dit weekend geen treinen tussen Oostende en Brugge. Spoorbeheerder Infrabel doet er grote werken om de spoorinfrastructuur te vernieuwen. In de tussentijd rijden er vervangbussen. Tegen maandagmorgen moet alles in orde zijn, "een race tegen de tijd".

Tientallen ploegen werken dit weekend dag en nacht om alles op tijd klaar te krijgen. Op exact 50 uur tijd moeten er 6 nieuwe wissels geplaatst worden. Zo'n wissel weegt meer dan 30 ton en is 52 meter lang. Daarnaast zal er ook gewerkt worden aan de bovenleiding en krijgt de seininrichting een groot onderhoud.

"Het gaat om bijzonder grote werken om de veiligheid en de stiptheid van het treinverkeer te verbeteren", zegt woordvoerder Thomas Baeken van Infrabel.  "Onze mensen staan voor een zeer grote uitdaging. Het gaat om een van de belangrijkste spoorlijnen van het land. Er moet dan ook zoveel mogelijk gewerkt worden in een zo'n kort mogelijke tijdspanne."

Maandagmorgen om 4 uur moeten de eerste treinen weer kunnen rijden op het traject.