Google bouwt een futuristische kantoortuin

Internetgigant Google gaat zijn nu al behoorlijk futuristische hoofdkwartier verbouwen. De nieuwe campus in Mountain View, Californië, zal volledig opnieuw worden opgebouwd. Van buitenaf moet het meer lijken op een park dan op een kantorenterrein.

Googleplex, zoals het kantorencomplex wordt genoemd, was toen het tien jaar geleden werd ontworpen zijn tijd ver vooruit. Toch kan het altijd nog vooruitstrevender, vindt de Amerikaanse internetgigant.

De plannen voor het nieuwe complex laten geen vaste gebouwen van baksteen of beton zien, maar lichtgewicht doorzichtige kantoren die makkelijk kunnen worden verplaatst. Google is immers van oordeel dat het personeel van de zoekmachine andere behoeftes heeft dan bijvoorbeeld de afdeling voor zelfrijdende auto's.

Duurzame energie moet centraal staan op de nieuwe campus, die er van buitenaf meer zal uitzien als een park dan als een verzameling kantoren. Het complex krijgt ook cafés, winkels en restaurants.