Pinkpop in anderhalf uur zo goed als uitverkocht

De 46e editie van Pinkpop in Nederland is zo goed als uitverkocht. De de voorverkoop begon vanmorgen om 10 uur en anderhalf uur later waren bijna alle beschikbare tickets verkocht. "Ik denk dat ik de conclusie mag trekken dat dat bewijst dat we weer een heel sterk programma hebben dit jaar", zegt organisator Jan Smeets.

Binnen een uur waren 35.000 weekendkaarten verkocht (drie dagen festival plus camping). Ook 30.000 zaterdagkaarten gingen over de (digitale) toonbank. Wel zijn er nog "enkele" kaarten voor vrijdag en zondag.

Op het programma staan o.a. Foo Fighters, Muse, Pharrell Williams, Robbie Williams, Kovacs en Dotan. Ook Avicii, Anouk, Counting Crows, Kensington, Sam Smith en Urbanus treden op.

Pinkpop is dit jaar op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni in het Limburgse Landgraaf. Voor de vierde keer wijkt het driedaagse festival af van het traditionele pinksterweekend, omdat dat te vroeg in het seizoen valt.