Eerste infobeurs voor Joden die naar Israël willen verhuizen

In Brussel wordt voor het eerst een beurs georganiseerd voor Joden die zich definitief in Israël willen vestigen. Duizenden geïnteresseerden hadden zich op voorhand al ingeschreven. Soortgelijke informatiemomenten werden onder meer in Parijs al georganiseerd.

"Als een Jood naar Israël wil emigreren, dan gebruiken we daarvoor de term "alia", of opstijging naar Israël", legt een van de bezoekers uit.

Op de eerste Belgische "Alia"-beurs krijgen Joodse gezinnen concrete informatie over welke stappen ze moeten ondernemen om naar Israël te emigreren. Per jaar keren 250 Joden uit ons land definitief terug naar Israël, ondanks hun goede job of eigen bedrijf.

"We moeten vooral bang zijn voor onze kinderen. Het is niet normaal dat soldaten of politiemensen de wacht houden voor hun school", aldus een bezoeker.