Nieuwe Bondfilm gaat over de kindertijd van 007

Dit najaar komt er een nieuwe James Bond-film uit, en dat zullen we geweten hebben. De promomachine draait al een hele tijd op volle toeren. Mondjesmaat worden nieuwe weetjes bekendgemaakt over "Spectre". "De film gaat over Bonds kindertijd", geeft de regisseur mee.

Sam Mendes waagt zich na "Skyfall" voor de tweede keer aan een Bond-film. "De reden waarom ik deze film maak -waarom ik eender welke film maak- is het verhaal", zegt hij in een vlog, een video weblog die onlangs online is verschenen.

Volgens Mendes is "Spectre" "een film die volledig wordt gedreven door Bond". In "Skyfall" werd al iets verteld over Bonds tragische kindertijd als wees in Schotland. "Spectre" gaat daar verder op in.

Niet alleen het karakter van Bond (Daniel Craig), ook dat van de personages M (Ralph Fiennes), Moneypenny (Naomie Harris) en Q (Ben Whishaw) zou wat meer worden uitgediept.