Onrust in De Haan over energie-atol voor de kust

In De Haan zijn heel wat inwoners bezorgd over de komst van een energie-atol voor de kust. Die constructie in zee dient om energie op te wekken. De inwoners zijn echter bezorgd over de omvang van het project.

Op de informatievergadering die gisteravond werd georganiseerd, kwamen 500 mensen af. 

Ook burgemeester Peter Breemersch ziet het energie-eiland liever niet komen. "Naast het visuele aspect, zijn we bezorgd over de invloed van de stromingen op onze stranden. Dat kan geen enkele toeristische meerwaarde zijn voor onze baders en watersporters. We zijn daarnaast ook bezorgd over de aanslibbing en het eventueel afkalven van ons strand."

Staatssecretaris voor Noordzee Bart Tommelein (Open VLD) vindt dat het energie-atol er wel moet komen. Het is een mogelijkheid om energie op te slaan eens de windmolenparken in zee op volle toeren draaien, klinkt het.

Meest gelezen