Oprichting van uitgeverij Polis is een feit

Uitgeverij Pelckmans en Harald Polis hebben de handen in elkaar geslagen voor de oprichting van uitgeverij Polis. Uitgeverij Polis focust op het Nederlandse taalgebied en wil in 2016 een 40-tal titels op de markt brengen.

Uitgeverij Pelckmans is een van de pioniers in het Vlaamse boekenvak. De nieuwe uitgeverij Polis wordt volgens Pelckmans een trouwe reisgenoot van de nieuwsgierige lezer die een brede blik verhalen zal selecteren die onze tijd tekenen.

Uitgeverij Polis wordt geleid door Harold Polis en maakt integraal deel uit van Pelckmans. Bij uitgeverij Polis zullen alle genres aan bod komen. Er is plaats voor literatuur, non-fictie, vertalingen en geïllustreerd werk.

"We leven in een uitdagende tijd, vol razendsnelle veranderingen die ons doen nadenken over onze identiteit en geschiedenis. Daarom gaan we op zoek naar meeslepende verhalen, boeken die onze blik verruimen en goede vertellers die het debat aanjagen. Uitgeverij Pelckmans is de ideale plek om zo een ambitieus plan te ontwikkelen", aldus Harold Polis.

Harold Polis begon zijn carrière in het uitgeversvak bij Manteau en werkte daarna onder meer voor Nijgh & Van Ditmar en Standaard Uitgeverij. Bij Standaard Uitgeverij richtte hij twaalf jaar geleden het fonds Meulenhoff/Manteau op. In 2010 veranderde het fonds zijn naam in De Bezige Bij Antwerpen, waarvan Polis tot eind 2014 uitgever was. Nu de uitgeverij De Bezige Bij zijn Belgische satelliet heeft opgeheven, acht Polis de tijd rijp voor een nieuw project in Vlaanderen.