BBC schorst "Top gear"-presentator Jeremy Clarkson

Jeremy Clarkson, bekend van de autoshow "Top gear" op de Britse openbare omroep BBC, is door diezelfde omroep geschorst "na een ruzie" met een producer. Het programma wordt komende zondagavond niet uitgezonden.
Invision2012

Clarkson is geschorst "in afwachting van een onderzoek". Clarkson presenteert "Top gear" samen met Richard Hammond en James May, maar zij zijn niet geschorst, net zo min als andere programmamedewerkers. De BBC wil momenteel geen verdere commentaar geven.

De grofgebekte Jeremy Clarkson kreeg wat hij noemde zijn "laatste waarschuwing" in mei, nadat hij ervan was beschuldigd een racistisch woord te hebben gebruikt tijdens opnames.

De BBC zou hem toen hebben gezegd dat hij ontslagen zou worden, als hij "nog één kwetsende opmerking, eender waar en op eender welk moment" zou maken.

"Het moet wel iets behoorlijk ernstigs zijn"

Oud-"Top gear"-presentator Chris Goffey zegt dat de gemoederen hoog konden oplopen bij het programma. Ook hij weet niet wat er nu aan de basis zou liggen van Clarksons schorsing. "Maar het moet wel iets behoorlijk ernstigs zijn om een onmiddellijke schorsing te verantwoorden."

Meest gelezen