"Buitenechtelijke dochter" koning Juan Carlos bijt definitief in het zand

De vraag of de voormalige Spaanse koning Juan Carlos de biologische vader van de Belgische vrouw Ingrid Sartiau is, blijft waarschijnlijk voor altijd onbeantwoord. Het Spaanse Hooggerechtshof heeft haar vraag om een vaderschapsonderzoek definitief afgewezen.

Al verschillende jaren probeert Ingrid Sartiau uit Kruibeke te bewijzen dat Juan Carlos haar biologische vader is. Ze zou zijn geboren uit een kortstondige affaire tussen haar moeder en (toen nog) prins Juan Carlos halfweg de jaren 60.

Begin dit jaar stemde het Spaanse Hooggerechtshof ermee in het verzoek van Sartiau in overweging te nemen om het mogelijke vaderschap van Juan Carlos te onderzoeken. Een rechtszaak leek hierdoor even in zicht.

Vorige maand tekende Juan Carlos echter beroep aan tegen dat verzoek. Begin deze maand adviseerde het Spaanse Openbaar Ministerie het Spaanse Hooggerechtshof bovendien om géén onderzoek op te starten. Het Openbaar Ministerie argumenteerde dat de bewijzen van Sartiau ontoereikend zijn.

Het Hooggerechtshof heeft het advies van het Openbaar Ministerie opgevolgd en heeft nu met zeven stemmen tegen drie definitief beslist de zaak niet te onderzoeken.

Meest gelezen