Ging Clarkson door het lint omdat hij geen biefstuk kreeg?

Wat is er precies gebeurd toen Jeremy Clarkson het aan de stok kreeg met zijn producer? De BBC zegt de juiste feiten nog altijd uit te zoeken, maar de Britse tabloids weten het nu al. Clarkson ging door het lint omdat hij in zijn hotel geen steak meer kon bestellen, schrijven The Sun en The Mirror.
2015 Getty Images
Clarkson, hier tijdens de wedstrijd van zijn favoriete team Chelsea.

De ploeg van "Top Gear" verbleef in een hotel in Yorkshire tijdens opnames van het populaire autoprogramma. Clarkson had laat op de avond nog zin in steak, en vroeg producer Oisin Tymon om er een voor hem te bestellen. Helaas waren de keukenchefs al naar huis vertrokken, en leek Clarkson genoegen te moeten nemen met een slaatje.

Kennelijk zinde hem dat niet en werkte hij zijn frustraties uit op de onfortuinlijke Tymon. Volgens The Sun "sloeg Clarkson Tymon niet, maar gebruikte hij alle mogelijke krachttermen". De krant citeert een anonieme bron die zegt dat "Clarkson tegengehouden moest worden."

Ook The Daily Mirror citeert een niet bij naam genoemde getuige. Die beweert dat Clarkson de producer had geraakt, maar dat "het meer leek op wat duw- en trekwerk".

Volgens de getuige "kreeg Tymon de schuld omdat hij niet voor warm eten kon zorgen". Uiteindelijk zou Clarkson blijkbaar toch nog zijn zin hebben gekregen: nog volgens dezelfde anonieme bron "kroop de algemene hotelmanager dan maar achter de potten en pannen om voor de presentatoren te koken".

Cameron: "Toekomst van "Top Gear" kan ik helaas niet garanderen"

Intussen blijven de steunbetuigingen voor de geschorste "Top Gear"-presentator binnenstromen. Zo'n 700.000 mensen hebben de online petitie getekend waarin de BBC wordt gevraagd om Clarkson weer aan boord te hijsen.

Ook premier David Cameron, een vriend van Clarkson, steunt de presentator. "Hij is een groot talent, hij entertaint en amuseert zo veel mensen. Ook mijn kinderen, die er kapot van zouden zijn als "Top Gear van het scherm verdwijnt", zei de premier op de BBC.

"Ik hoop dat dit opgelost kan worden, want het gaat om een geweldig programma en een groot talent". Cameron voegde er nog aan toe dat hij als premier veel verantwoordelijkheden heeft, "maar de toekomst van "Top Gear" garanderen is daar jammer genoeg niet bij."

Meest gelezen