PETA vraagt "Dumbo"-remake met "happy end"

Dierenrechtenorganisatie PETA vraagt in een open brief aan regisseur Tim Burton om een "happy end" te breien aan zijn remake van de Disney-klassieker "Dumbo". De Amerikaanse organisatie hoopt dat het olifantje en zijn moeder op het einde dus niet meer in het circus terechtkomen.

Dat regisseur Tim Burton de remake van "Dumbo" onder handen zal nemen, maakte Disney afgelopen woensdag bekend. De man werkte eerder al mee aan de herwerking van "Alice in wonderland".

Niet veel later kwam dierenrechtenorganisatie PETA aandraven met een open brief gericht aan de regisseur. Zij zijn naar eigen zeggen zeker niet ontevreden dat hij de film over het vliegende olifantje voor zijn rekening neemt. "Als "Alice in wonderland", "Frankenweenie" en "Corpse bride" (eerdere films waar Burton aan werkte, nvdr.) indicaties zijn, zal de beeldvorming in deze remake in goede handen zijn", begint de brief.

"Hartverscheurend misbruik"

"We houden van de originele "Dumbo" omdat de film het verhaal vertelt van het hartverscheurende misbruik dat olifanten in circussen ondergaan", staat er. "Om olifanten in bedwang te houden, worden in het circus metalen haken gebruikt."

Met het slot van de oorspronkelijke film is PETA minder tevreden. Het olifantje keert namelijk samen met zijn moeder opnieuw naar het circus. "We hopen dat de twee in jouw bewerking een "happy end" krijgen en dat ze in een asiel terechtkomen", besluit de organisatie de brief.

Meest gelezen