Mieke Renders volgt Piet Menu op bij de Brakke Grond

Mieke Renders volgt Piet Menu op als directeur van het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Renders zal de Brakke Grond als bruggenbouwer vorm geven. Voor haar maakt de Brakke Grond "interactie tussen Vlaanderen en Nederland mogelijk, maar is het ook een plek waar individu en samenleving een podium krijgen".

Renders start als directeur op 1 september. Huidig directeur Menu begint als artistiek directeur van het Zuidelijk Toneel.

Renders is nu werkzaam als directeur kunst en cultuur bij Flanders House New York. Daarnaast is ze zaakvoerder bij de vzw. De Lichte Cavalerie die culturele opdrachten uitvoert voor diverse opdrachtgevers als Kunstencentrum Vooruit en het S.M.A.K.. Ze werkte eerder als zakelijk leider voor Kunstencentrum Vrijstaat O. (Oostende) en als curator bij Museum Dr. Guislain en STAM Gent.

Meest gelezen