"De vreugde die ze brengt, is niet te meten"

Een hond of kat als huisdier mag dan evident zijn, een vogel is dat heel wat minder. Vooral als van dat huisdier verwacht wordt dat het een hoog knuffelgehalte heeft, iets wat bij een vogel misschien iets moeilijker ligt. Maar niet zo voor Penguin, een ekster die sinds een kleine 2 jaar deel uitmaakt van het gezin Bloom uit Newport, Australië. De vogel is stilaan een internetster aan het worden, met dank aan de opmerkelijke foto’s van vader Cameron.

Zoon Noah, een van de 3 Bloom-kinderen, vond de vogel in 2013, liggend op de grond, toen die nauwelijks enkele weken oud was. Vader Cameron aan Daily Mail Australië: "We hebben haar gehouden, omdat we wisten dat wij haar een veilig en gezond onderkomen konden bieden. Mijn beste vriend is bovendien veearts. Die stelde een voedingspakket samen, dat minutieus was uitgedokterd. Het duurde me soms tot een half uur om haar voederbakje samen te stellen."

"Voor de kinderen is ze een huisdier geworden. Iedereen vindt het nu normaal dat ze hier is. Ze fluit voor ons, gaat op ons hoofd zitten, knabbelt aan onze oren. Soms sluipt ze zelfs in ons bed, of dat van de kinderen."

"Om welke reden dan ook houdt ze vooral van tandpasta. Als een van de kinderen zijn tanden ’s morgens poetst, kruipt de vogel gewoon in diens mond. Met de kinderen heeft ze dan ook een speciale band. Als zij van school komen, begint ze altijd opgewonden met haar vleugels te klapperen."

"Als we spaghetti eten, durft ze als eens een deugniet te zijn en de stukjes vlees uit de saus te pikken."

"De vreugde die ze in ons huishouden gebracht heeft, is onmeetbaar."

lees ook