"Je maakt me ziek. Ik walg van je"

Het was zonder meer een debuut dat kon tellen voor het nieuwe jury-duo in de Nieuw-Zeelandse versie van "X factor", al had het koppel Natalia Kills en Willy Moon, beiden actief in de muziekwereld, zich zijn aanwezigheid wel wat langer voorgesteld. Maar beiden gingen gisteren in de eerste liveshow van het nieuwe seizoen zo tekeer tegen een van de kandidaten, dat TV 3, dat de zangwedstrijd uitzendt, besloot om beiden op staande voet te ontslaan en de komst van 2 nieuwe juryleden aan te kondigen.

Kandidaat Joe Irvine kon zijn oren niet geloven toen eerst Kills hem afbekte: "Als een artieste die zelf artistieke integriteit hoog in het vaandel draagt, walg ik van het feit hoezeer je mijn echtgenoot gekopieerd hebt. Heb jij dan echt geen enkel greintje respect voor originaliteit? Je bent een grap. Het is ronduit walgelijk. Ik vond je artistiek gezien afschuwelijk. Ik schaam me om hier te zitten en jouw optreden te moeten beoordelen."

Volgens Moon deed Irvine hem denken aan Norman Bates (uit de film "Pyscho", nvdr) en hij noemde zijn optreden "goedkoop" en omschreef hem als "griezelig". "Je maakt me ziek", vervolgde Kills de tirade.

Melanie Blatt, ex-zangeres van All Saints, probeerde nog enigszins de meubels te redden voor Irvine, wiens moed steeds dieper bleek weg te zakken. Op Twitter reageerde hij nadien: "Waarom moest je zo cru zijn? Besef je dan niet dat ik ook een mens ben."

Negatieve reacties over het optreden van de 2 juryleden bleven niet uit op sociale media. TV 3 liet daarna weten "pestgedrag niet te aanvaarden en dat het goed gaat met Joe. De opmerkingen van de jury waren compleet onaanvaardbaar. En zeker niet dergelijke vernietigende tirades. Kills en Moon zullen de show dan ook onmiddellijk verlaten".

Oordeelt u zelf:

lees ook