"Succes van "Hey girl" blijft me verbazen"

Hoe goed hij ook mag acteren in zijn films, Ryan Gosling zal ook voor altijd geassocieerd blijven met de "Hey girl"-bewerkingen, waarbij de acteur meisjes/vrouwen met zijn knappe looks opmerkingen toewerpt, die die meisjes/vrouwen even doen wegdromen, weg uit de realiteit. Maar Gosling zelf blijft zich verbazen over dit internetsucces, omdat hij die "Hey girl” nooit in een film of op straat zou gezegd hebben.

Tijdens een persconferentie op het SXSW-filmfestival in Austin, Texas, waar de nieuwe film van Gosling, "Lost river", vertoond werd, werd hem tijdens een vraag-en-antwoordsessie met het publiek een vraag gesteld over het succes van "Hey girl". Gosling gaf toe dat hij dat niet goed begreep: "Ik kan begrijpen dat je in een film meedoet en je zegt zoiets als "I’ll be back", dat zo’n zin je handelsmerk wordt. Maar ik heb nooit iets dergelijks gezegd. Alsof ik op straat zou lopen en er is een kerel die zegt van "Hey girl"."

Regisseur Guillermo del Toro reageerde gevat met: "Maar nu heb je het toch luidop gezegd", waarna Gosling, zich enigszins gepakt voelend, zijn gezicht achter zijn microfoon verborg (zie foto boven). Grappend voegde hij eraan toe: "'t Is gebeurd!"

Gosling had wel vroeger, bijvoorbeeld op MTV, al uitspraken die rond het "Hey girl"-thema gecreëerd waren, voorgelezen. Voorbeelden van Goslings "Hey girl" kunt u onder meer hier bekijken.

lees ook

    Meest gelezen