Assepoester legt Disney geen windeieren in de bioscoop

De live-action versie van "Cinderella" van Disney is de best bezochte film van het voorbije weekend in Noord-Amerika. De film van de Britse regisseur Kenneth Branagh was goed voor een omzet van 66,5 miljoen euro in de VS en Canada. Geen enkele film deed beter.

De live-action film "Cinderella" heeft het succes van de live-action film "Maleficent" overgedaan voor filmstudio Disney. De verfilming van de tekenfilmklassieker "Assepoester" was het voorbije weekend de drukst bezochte film in de VS en Canada, goed voor een omzet van meer dan 65 miljoen euro.

Daarmee is de omzet voor "Cinderella" groter dan die van de vier andere films in de top vijf van drukst bezochte films in Noord-Amerika. De Engelse actrice Lily James (foto) vertolkt de hoofdrol in de film van Kenneth Branagh.

De actiefilm "Run all night" met Liam Neeson en Ed Harris staat op de tweede plaats met een omzet van 10,5 miljoen euro. "Kingsman: The secret service" eindigde op de derde stek met bijna 6 miljoen euro omzet.

De verfilming van tekenfilmklassiekers legt Disney geen windeieren. Na het succes van "Maleficent" (Doornroosje) werkt de filmstudio ook aan live-action versies van "The beaty and the beast", "The jungle book" en "Dumbo".