Bassist van Toto overleden aan gevolgen van ALS

De Amerikaanse muzikant Mike Porcaro is op 59-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van ALS. Porcaro is bekend van de rockgroep Toto. De band verkocht wereldwijd meer dan 35 miljoen albums en is bekend van nummers als "Hold the line", "Rosanna" en "Stop loving you".

Mike Porcaro van de Amerikaanse rockgroep Toto is overleden aan de gevolgen van ALS. De 59-jarige muzikant stierf thuis in zijn slaap, meldt Steve Porcaro.

Toto werd midden de jaren 70 opgericht door drummer Jeff Porcaro en David Paich. Ze werkten als sessiemuzikanten voor onder anderen Steely Dan en besloten hun eigen band op te richten. Jeffs broers Mike Porcaro (basgitaar) en Steve Porcaro (toetsen) vervoegden de band.

Toto brak in 1978 door met de hit "Hold the line". Intussen heeft de band al meer dan 35 miljoen albums verkocht. Jeff Porcaro stierf in 1992 op 38-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval.