BBC verliest 4 miljoen kijkers na afvoeren "Top gear"

BBC 2 heeft gisteravond liefst 4 miljoen kijkers minder gelokt dan vorige zondag. Dat heeft alles te maken met de beslissing de laatste afleveringen van "Top gear" te schrappen na de schorsing van presentator Jeremy Clarkson.

Vorige zondag stemden nog 5,1 miljoen Britten op BBC 2 af om "Top gear" te bekijken, goed voor een marktaandeel van 19,4 procent. Gisteravond lokte de zender slechts 1,3 miljoen kijkers wat overeenkomt met een marktaandeel van 5,7 procent. De overige afleveringen van het jongste seizoen van "Top gear" zijn immers geschrapt in het licht van de schorsing van Clarkson.

In de plaats van het razend populaire programma toonde BBC 2 gisteravond "Red arrows: inside the bubble", een documentaire over de Royal Air Force. Het mocht niet baten: het vervangprogramma kostte de zender liefst 4 miljoen kijkers.

Mogelijk heeft het afvoeren van "Top gear" nog nare gevolgen voor de BBC. Het programma was tot nu toe een waar goudhaantje omdat tal van zenders wereldwijd het hebben overgekocht. Mogelijk eisen die zenders nu een schadevergoeding omdat de laatste afleveringen van dit seizoen zijn ingetrokken.