Bpost boekte vorig jaar 295,5 miljoen euro winst

Bpost heeft vorig jaar een nettowinst gerealiseerd van 295,5 miljoen euro, bijna 8 miljoen euro meer dan in 2013. De daling van het postvolume lag lager dan verwacht, terwijl de pakketactiviteit sterk steeg, vooral in de eindejaarsperiode. Het bedrijf stelt een dividend voor van 1,26 euro bruto, tegen 1,13 euro voor 2013.

Koen Van Gerven, CEO bij bpost, waarschuwt wel voor de grote uitdagingen die het bedrijf dit jaar het hoofd moet bieden. Zo zullen de postvolumes naar verwachting met meer dan 5 procent dalen (-4,4 procent in 2014) en is de vergoeding in het beheerscontract 16,5 miljoen euro lager dan vorig jaar. Los van de kosten voor de Alpha-herstructurering, hoopt de topman de recurrente winst op hetzelfde niveau als in 2014 te houden. Ook het dividend hoopt hij op hetzelfde niveau te houden.