Connect Group beperkt ontslagen in Poperinge

Bij elektronicaspecialist Connect Group uit Poperinge vallen 25 ontslagen minder dan verwacht. Dat wordt bevestigd door de vakbonden. Eind vorig jaar bleek uit een intentieverklaring dat ruim 80 mensen op zoek moesten naar een nieuwe job. Dat aantal wordt teruggebracht tot 58.

De voormalige tak van beeldschermenspecialist Barco kondigde in december jongstleden aan dat een herstructurering zou leiden tot een banenverlies van 60 arbeiders en 23 bedienden. Het bedrijf wil de massaproductie verhuizen naar Roemenië en Tsjechië.

"Maar het bedrijf kreeg iets meer bestellingen binnen dan verwacht. Door het aangedikte orderboek, zou de herstructurering herleid worden tot het ontslag van 47 arbeiders en 11 bedienden", aldus Carlos Senaeve van ACV-Metea. "Voor de betrokkenen is dat goed nieuws, maar er gaan nog steeds 58 jobs verloren in de regio, en die keren niet meer terug. We gaan ervan uit dat de mensen die mogen blijven ook echt nodig zijn, maar het blijft natuurlijk afwachten. Wij kunnen geen twee jaar verder kijken in de toekomst", aldus Senaeve.

Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in elektronica, zoals het produceren van printplaten en bekabeling voor de professionele industrie.