Correspondente van RTBF gearresteerd in Congo

Tijdens een bijeenkomst van activisten voor regionale democratie zijn gisteren in de Congolese hoofdstad Kinshasa meerdere activisten, journalisten en ook een Amerikaanse diplomaat gearresteerd, zo hebben journalisten van het Franse persbureau AFP vastgesteld.

Tijdens de raid werden een dertigtal mensen gearresteerd, onder wie drie Franse journalisten van wie één fungeert als correspondente voor de Franstalige openbare omroep RTBF. Zij werden enkele uren vastgehouden in het gebouw van de inlichtingendienst ANR.

Geciteerd door de Amerikaanse zender Fox News zei de Congolese regeringswoordvoerder Lambert Mende dat de bijeenkomst werd beschouwd als een gevaar voor de stabiliteit van het land.

De bijeenkomst viseerde een grotere participatie van jongeren in de politiek.

Meest gelezen