Franse man smokkelt Russische vrouw mee in bagage

Een Franse man heeft geprobeerd om zijn Russische vrouw de Europese Unie binnen te smokkelen door haar te verstoppen in een koffer. Ze riskeren een celstraf, terwijl achteraf bleek dat de vrouw sowieso het recht had om de Schengenzone te betreden.

Het stel probeerde met de trein van Moskou naar Nice te geraken. Op de grens tussen Wit-Rusland en Polen ontdekten grenswachters de koffer waarin de vrouw verstopt zat. "Een heel grote koffer trok de aandacht van onze agenten in Terespol", zegt Dariusz Sienicki, woordvoerder van de grenswacht. "Tot hun verbazing zat er een vrouw van rond de dertig jaar in. Ze verkeerde in goede conditie en had geen medische hulp nodig."

De zestigjarige Fransman en zijn Russische vrouw werden ondervraagd en keerden daarna terug naar Wit-Rusland. Wat de man echter niet wist, is dat zijn vrouw het recht had om de Schengenzone te betreden. "Als ze naast haar man had gereisd, had ze zonder problemen mogen voortreizen. Maar omdat het paar geprobeerd heeft om een grenscontrole te vermijden, riskeren ze beiden een gevangenisstraf van drie jaar", vertelt Sienicki.