Guust Flater krijgt tweede leven op het witte doek

Filmdistributeur UGC werkt aan een film over Guust Flater, het beroemde strippersonage van wijlen André Franquin. Dat meldt de Franse krant Le Figaro. De film komt ten vroegste in 2016 in de zalen.

UGC heeft recent de filmrechten van Guust Flater van stripuitgeverij Dupuis gekocht, zo meldt Le Figaro. Pierre-François Martin-Laval is aangezocht om de strapatsen van de beroemde lamme goedzak in een film te vertalen. Wanneer die precies in de zalen komt, is niet duidelijk. Sowieso werkt Martin-Laval eerst enkele andere projecten af wat de release van de film pas ten vroegste volgend jaar waarschijnlijk maakt.

Guust Flater is de Nederlandstalige naam van Gaston Lagaffe, het personage dat Franquin in de jaren 50 van de vorige eeuw creëerde. Flater/Lagaffe verscheen voor het eerst in "Le journal de Spirou", in het Nederlands beter bekend als Robbedoes.

Helemaal nieuw zijn de plannen van UGC niet. In 1981 maakte Paul Boujenah al de film "Fais gaffe à la gaffe" die losjes op Guust Flater was gebaseerd.

Meest gelezen