Huiszoekingen en arrestaties in dossier diamantroof luchthaven Zaventem

Er zijn vanmorgen verschillende huiszoekingen gebeurd in het onderzoek naar de spectaculaire diamantroof op de luchthaven van Zaventem nu twee jaar geleden. Alle personen die vanmorgen waren opgepakt, zijn weer vrij naar verhoor. Niemand is in staat van verdenking gesteld. De politie nam vanmorgen ook goederen in beslag.
Archieffoto

De overval gebeurde op 18 februari 2013. Op enkele minuten tijd hadden enkele goed georganiseerde daders toen een buit van ongeveer 40 miljoen euro aan diamanten en edelstenen gestolen.

Tijdens het onderzoek werd een deel van de gestolen diamanten teruggevonden en verschillende personen werden in verdenking gesteld. Ondanks doorgedreven onderzoek werd de volledige buit echter nog niet teruggevonden en zijn nog niet alle daders geïdentificeerd.

Recent zijn nieuwe elementen opgedoken wat heeft geleid tot de huiszoekingen vandaag, op plaatsen waar de diamanten mogelijk tijdelijk bewaard werden. "Uiteindelijk werd niemand in verdenking gesteld of aangehouden", meldt het parket vanmiddag.