Humorologie herrijst als Perplx uit de as

Het humor- en cabaretfestival Humorologie gaat voortaan onder de naam Perplx verder. Dat laat de organisatie weten. De naamswijziging zet "een aangescherpt artistiek profiel" in de verf.

Humorologie ontstond halfweg de jaren 80 van de vorige eeuw en groeide uit tot één van de belangrijkste humor- en cabaretfestivals van het land. Om de twee jaar vond bovendien een wedstrijd voor beginnende cabaretiers en comedians plaats die voor veel grote namen het start van hun carrière betekende. Eindigden in het verleden op het hoogste schavotje: Walter Baele, Wouter Deprez en Michael Van Peel.

Na dertig jaar achtte de organisatie de tijd rijp voor een nieuwe naam. Voortaan gaat het festival onder de noemer Perplx door het leven. "Onze organisatie wil meer dan ooit fris en vol goesting, maar ook niet braaf en toch wel vrij brutaal verder evolueren tot een eigenzinnige werking met publieksmomenten die niet enkel ons publiek, maar ook artiesten en professionelen wil verbazen en verwonderen via fysieke performances zoals hedendaags circus, visuele en muzikale humor."

De eerste editie van Perplx vindt plaats op 26, 27 en 28 juni in Marke bij Kortrijk.